Szokatlan számlázási rendszer a Harvíznél

 

A korábbitól eltérő módon számláz Székelyudvarhelyen a vízszolgáltató: a szolgáltatást április elejétől a Harvíz Rt. végzi, számláikat pedig kéthavonta juttatják el a magánházakhoz. A díjszabás is módosult, ám a részletekről ismételten azért nem tájékoztatták az udvarhelyieket, mivel az árak egységesek minden olyan településen, ahol a Harvíz Rt. jelen van.

 

Olvasónk fordult panasszal lapunkhoz: az első Harvíz Rt. által kiállított számlán ugyanis kéthavi fogyasztás szerepel, ráadásul a vízdíj is drágult. Erről pedig a lakosság semmiféle tájékoztatást nem kapott – mondta. Hogy ne legyen sok a papír A csíkszeredai cég egyébként mindig is másként számlázott a vidéki és városi fogyasztók esetében – mondta el lapunknak a Harvíz Rt. vezérigazgatója. Bogáti Csaba kifejtette, városokon a magánházakban lakók kéthavonta, vidéken pedig háromhavonta kapnak számlát, illetve városon a tömbházaknál a lakószövetségek havonta függesztik ki a kifizetendő összegek listáját. „Elsősorban a papíron és a kézbesítési díjon spórolunk így, de ez nem zárja ki a részletfizetés lehetőségét: amennyiben valaki anyagi nehézségekkel küzd, megteheti, hogy a kéthavi számlának a számla kézbesítése után csak a felét fizeti ki, majd a következő hónapban törleszt" – magyarázta az illetékes. A cég számításai szerint egyébként a magánházaknál átlagban évente hatvan köbméter vizet fogyasztanak, ez havonta öt köbmétert jelent. 

 

„A vízszolgáltatás és a szennyvízelvezetés díja köbméterenként körülbelül 7 lej, tehát ez havonta mintegy 35 lejes kifizetendő összeget jelent, így ekkora értéknél költséghatékonyabb, ha csak kéthavonta küldjük a számlát" – matematikázott Bogáti Csaba. Egységes díjszabás: hol olcsóbb, hol drágább A változásokról azért nem tájékoztattak egyenként minden fogyasztót, mert azt Székelyudvarhely polgármesteri hivatala kiközölte az átálláskor. „Cégünk díjszabása mindenhol egységes, Parajdtól Csíkszentdomokosig, ezt a Harvíz Rt. honlapján meg lehet tekinteni. Az egyes településeken az árak módosulásáról pedig nem láttuk értelmét külön tájékoztatni, hisz az nem egységes: Parajdon például egy lejjel csökkent a szolgáltatás ára, míg Udvarhelyen körülbelül 60 banival növekedett" – sorolta a vezérigazgató. Fontos tudnivalók A Harvíz Rt. április eleje óta szolgáltat Székelyudvarhelyen: a cég minden olyan létesítményt átvett az Aqua Nova Hargita Kft.-től, amely a vízszolgáltatást és szennyvíztisztítást szolgálja, ez magában foglalja a vízművet, a hálózatokat, a szennyvíztisztító telepet. A vízvezeték- és szennyvízelvezető rendszer karbantartását is az új szolgáltató végzi, míg a vízóraolvasást továbbra is az a külsős cég, amelyet a feladattal korábban megbíztak. Minden operatív, üzemeltetési munkát, mint például a vízmű és a szennyvíztelep üzemeltetése, illetve a hálózati meghibásodások kijavítását a Harvíz székelyudvarhelyi munkapontjának személyzete végzi. A korábbi szolgáltatónak a fogyasztók által már ismert elérhetőségét megtartotta a Harvíz: a hibabejelentést az állandó diszpécserszolgálat 0266–216 028-as telefonszámán lehet megtenni. A cég Facebook-oldalán időben értesítik a lakosságot minden olyan vízelzárásról, amit javítási munkálatok tesznek szükségessé, illetve az ivóvíz- és szennyvízszolgáltatással kapcsolatos közérdekű információkat is itt teszik közzé. A cég udvarhelyi székhelye a Haáz Rezső utca 4. szám alatt van.

 

Forrás: Kovács Eszter • 2018. július 12., Udvarhelyi Híradó

Április elseje óta már a Harvíz Rt. a vízszolgáltató Székelyudvarhelyen. Az átállás zökkenőmentes volt, az új céggel megkötendő szerződés módozatairól szóló értesítőt pedig a számlákkal együtt kapja meg a mintegy 4500 fogyasztó.

 

A kezdeti nehézségek ellenére most már jó az együttműködés az Aqua Nova Hargita Kft.-vel – közölte megkeresésünkre a csíkszeredai székhelyű Harvíz Rt. sajtóosztálya. „Az átvétel hosszas folyamat, de eddig zökkenőmentesen zajlott. Mindenki végezte saját megszokott munkáját, a rá bízott feladatokat, akárcsak eddig. Az április 1-jei átállás lényegében a fogyasztót nem befolyásolja, minden feltétel változatlan marad, a kollégák elérhetőségei is ugyanazok, mint eddig, sőt most folyamatban van, hogy minden munkatársunknak legyen szolgálati telefonja – tették hozzá. A vízszolgáltató vállalat székelyudvarhelyi munkapontjának vezetőjétől, Izsák Attila Leventétől megtudtuk, a Harvíz Rt. minden olyan létesítményt átvett az Aqua Nova Hargita Kft.-től, amely a vízszolgáltatást és szennyvíztisztítást szolgálja: ez magában foglalja a vízművet, a hálózatokat, a szennyvíztisztító telepet.

 

A vízvezeték- és szennyvíz-elvezető rendszer karbantartását is az új szolgáltató végzi, míg a vízóraolvasást továbbra is az a külsős cég, amelyet a feladattal korábban megbíztak. Ötvennégy munkatárs, és több létesítmény Az átvételkor ötvenkét alkalmazott került át a Harvízhez, további két munkatárs alkalmazása pedig a hónap folyamán fog megtörténni. Minden operatív, üzemeltetési munkát, mint például a vízmű és a szennyvíztelep üzemeltetése, illetve a hálózati meghibásodások kijavítását a Harvíz székelyudvarhelyi munkapontjának személyzete végzi. Csak az irodai munka egy részét végezzük Csíkszeredából – tudtuk meg a helyi munkapont vezetőjétől. A váltásról egyébként írásban is tájékoztatták a fogyasztókat: az Aqua Nova Hargita Kft. utolsó számláival együtt átiratot kézbesítettek a lakosságnak, amelyben tájékoztatták őket a további teendőkről, valamint az új szolgáltatóval megkötendő szerződés feltételeiről és módozatáról. Április 20-ától mehetnek a fogyasztók a szolgáltató székhelyére megkötni a szerződést – tájékoztatott a cég sajtóirodája. 

Kevés változást hozott a váltás A Harvíz szolgáltatási területén egységesek az árak, vagyis a víz köbméterenkénti ára 3,31 lej plusz áfa, illetve a szennyvíztisztításé 2,60 plusz áfa, ez a díjszabás április 1-jétől Székelyudvarhelyen is érvényes. A korábbi szolgáltatónak a fogyasztók által már ismert elérhetőségét megtartotta a Harvíz: a hibabejelentést az állandó diszpécserszolgálat 0266-216 028-as telefonszámán lehet megtenni. A cég Facebook-oldalán időben értesítik a lakosságot minden olyan vízelzárásról, amit javítási munkálatok tesznek szükségessé, illetve a víz- és szennyvízszolgáltatással kapcsolatos közérdekű információkat is itt teszik közzé. A cég udvarhelyi székhelye a Haáz Rezső utca 4. szám alatt van.

 

Az előzményekről Udvarhely önkormányzati képviselő-testülete tavaly decemberben döntött úgy, hogy búcsút mond a debreceni székhelyű Aqua Nova Hargita Kft.-nek, és a város csatlakozott a Harvíz Rt.-t fenntartó Hargita Víz Közösségi Fejlesztési Egyesülethez. A korábbi vízszolgáltatótól azért kellett megválni, mert egy 2016-os törvénymódosítás arról rendelkezik, hogy a közszolgáltatásokat nem lehet a város által bejegyzett cégeken keresztül alvállalkozóktól igénybe venni. A társuláshoz való csatlakozás által lehetőség nyílik arra, hogy egy 15–20 millió euró értékű beruházást végezzenek el Székelyudvarhelyen. Ez a hálózatfelújításon túl a derítőállomás további modernizálását is magában foglalná. Néhány héttel ezelőtt, a szerződésaláírás alkalmával az is elhangzott, hogy a cég Bukarestben és Marosvásárhelyen tárgyalásokat folytat arról, hogy ne a Nagy-Küküllőből táplálják a székelyudvarhelyi vízműrendszert, hanem – a csíki térséghez hasonlóan – egy vízgyűjtő tóból, amely ez esetben a zeteváraljai víztározó lenne.

 

Kovács Eszter, Udvarhelyi Híradó, 

 https://szekelyhon.ro/aktualis/atvette-a-szolgaltatast-szekelyudvarhelyen-a-harviz-rt)

A kánikula miatt megnőtt a vízfogyasztás, de komoly fennakadás nem volt a vízszolgáltatásban az udvarhelyszéki településeken. Amennyiben ez mégis előfordul, a tűzoltóságok tartálykocsikkal szállítanak vizet a lakosságnak. Noha a vízellátás folyamatos, több községben is szükség van a vízvezetékrendszer bővítésére.
A polgármesteri hivataloknak jelenteniük kell a Hargita Megyei Prefektusi Hivatalnál, ha a településen gondok adódnak a vízszolgáltatással. „Ha szükségük van segítségre, jelezniük kell" – közölte Adrian Pănescu. A prefektusi hivatal szóvivője elmondta, ilyen esetben, a törvény értelmében a tűzoltóságnak kell vizet biztosítania a háztartások számára, illetve az állatok itatására.
„Idén még nem kaptunk ilyen jelentést. Az elmúlt években a nagyobb szárazságok idején Homoródszentmártonból jelezték, hogy a község egy részében nehézkes a vízellátás, de idén onnan sem kaptunk ilyen jelzést" – tájékoztatott Pănescu. Bővíteni kell Vannak időszakok, amikor nem elég a vízhozam, ezért az Ilona-völgyéből, 7–8 kilométeres távolságból vezetnénk el a vizet – vázolta a település vízellátási problémáját Jakab Attila, Homoródszentmárton polgármestere. A vezetékesvíz-hálózat bővítése hozhat tartós megoldást a gondra, így a község európai uniós pénzre pályázott a beruházás finanszírozása érdekében, bízva a kedvező elbírálásban. Még aszálykor sincs gond Kisebb, elszigetelt meghibásodások néha előfordulnak, de általában még az aszályos években sem fordult elő, hogy a vezetékesvíz-hálózatból elfogyott volna a víz – mondta el megkeresésünkre Nagy Attila, Zetelaka polgármestere. A településvezető szerint az utóbbi két-három év csapadékban bőséges időszak volt, az azt megelőző három év volt aszályos. Akkor több olyan forrás is kiapadt a községben, amely azelőtt sosem száradt ki, sokan akkor csatlakoztak rá a vezetékesvíz-hálózatra Zetelakán – tájékoztatott a polgármester, hozzáfűzve, hogy a rendszer vízhozama elegendő a lakosság ellátására. Nem kertlocsolásra méretezték „Azt tudni kell, hogy amikor a vízellátási rendszereket kiépítették, azokat a közkutakra méretezték, nem magánházas fogyasztásra. Tehát kisebb volt a csövek átmérője" – számolt be a vidéki települések vízellátásának korlátairól Bogáti Csaba, a Harvíz Rt. vezérigazgatója. Hasonló okok miatt Székelyszenttamáson akadozott a vízellátás két-három éve, de kicseréltek egy vezetékszakaszt, és megoldódott a gond – magyarázta. Homoródszentmártonban és általában az egész Homoród mentén a vízforrások hiánya okozza a legfőbb gondot. A kutak többségének sós a vize, lényegében a patak az egyetlen forrás, amiből táplálni lehet a vezetékesvíz-hálózatot. Egyébként nem jellemző, hogy probléma lenne a vízszolgáltatással, az elmúlt években nagyobb kiesések sem voltak azokon a településeken, ahol a Harvíz a szolgáltató. Kisebb meghibásodások előfordulnak, mint ahogy az múlt hét végén Zetelakán történt: egy autóbusznyi turista maradt víz nélkül az egyik panzióban, de a szolgáltató tartálykocsival pótolta a hiányt. A Harvíz egyébként fejlesztéseket is tervez: a Máréfalvát és Fenyédet is ellátó ivói rendszeren vízműbővítést végeznének – számolt be a tervekről a vezérigazgató.

https://szekelyhon.ro/aktualis/a-kanikula-idejen-sem-volt-gond-a-vizellatassal-udvarhelyszeken

Pénzügyileg is lezárta a csíkszeredai Harvíz Rt. regionális vízszolgáltató a 200 millió lej értékű, európai uniós forrásokból megvalósuló projektjét az önrészre felvett hitel visszafizetésével, ugyanakkor hírül adták, hogy újabb beruházásokba fognak. Ezúttal nyolc Hargita megyei településen bővítik a víz- és csatornahálózatot.

Ráduly Róbert Kálmán csíkszeredai polgármester ezúttal a Hargita Víz Egyesület elnökeként tartott sajtótájékoztatót a csíkszeredai városházán kedden a regionális vízszolgáltató Harvíz Rt. korábbi megvalósításairól és jövőbeli fejlesztési terveiről, közösen Fülöp Árpád Zoltánnal, a városi önkormányzat gazdasági bizottságának vezetőjével, Kassay Jánossal, a Harvíz igazgatótanácsának elnökével, valamint Bogáti Csabával, a vízszolgáltató Regionális Operatív Program révén 200 millió lej értékben valósítottak meg fejlesztéseket Hargita megye több településén, az önrészhez szükséges 9 millió lejt pedig hitelből fedezték még 2015-ben, amelyet két év letelte után törlesztettek. Ezzel, mint fogalmaztak, az európai uniós projekt pénzügyileg is lezárult. Csakhogy a pályázatban vállalt 85 százalékos rácsatlakozási arányt a víz- és csatornahálózatra még nem sikerült elérni, erre október végéig adtak haladékot az érintett településeknek. Általában a vízhálózatra szívesebben rákapcsolódnak, mint a szennyvízhálózatra, mert kevesebbe kerül, ha a szennyvizet nem egy hivatalos rendszerbe engedik vissza, viszont arra kérjük, hogy gondoljanak az unokáikra, hiszen például Felcsíkon a legtöbb kút vize ihatatlan, nem egészséges, mert a szennyvízzel beszennyezték a talajvizeket – érvelt a csatornarendszerre kapcsolódás fontossága mellett Fülöp Árpád. „Tanulva a korábbi pályázat során felvetődő hibákból, az újabb pályázathoz csak azok a települések csatlakozhattak, amelyek igényüket a víz-és csatornarendszerre úgy fejezték ki, hogy kifizették előre a 200 lejes vízrendszerre, és/vagy a 300 lejes csatornahálózatra való csatlakozási díjat" – ismertette a feltételeket Ráduly Róbert Kálmán. A 2014–2020-as időszakot felölelő Nagy Infrastruktúra Operatív Program (POIM) kiírására készülő pályázathoz az elvárásoknak megfelelően nyolc Hargita megyei település kapcsolódhat: Csíkszereda (Csiba, Szécseny, Erdőalja), Csíkszentlélek, Csíkszentdomokos Csíkszentmárton, Csíkszentsimon, Csíkszentgyörgy, Kászonaltíz, Zetelaka. Összesen 1,13 millió lejt gyűjtöttek be, ivóvíz bekötésre 2061-en, szennyvíz bekötésre 2391-en fizettek. Ennek a pályázatnak az értéke is 200 millió lej körüli lesz, ebből szeretnék még többek között hatékonyabbá tenni az ivóvízhálózatok és derítőállomások rendszerét, például úgy, hogy az alcsíki települések egy részét is a szépvízi víztározóból látnák el ivóvízzel.vállalat igazgatójával. Felvezetésként elmondták, hogy az alcsíki települések egy részét is a szépvízi víztározóból látnák el ivóvízzel.

Barabás Hajnal: Csíki Hírlap, 2017. augusztus 30.

Több mint két évig tartó, a lakók türelmét próbára tevő munkálatok, ásás, hálózatépítés és helyreállítás után készültek el közel egy éve Csíkszereda zsögödi, zsögödfürdői részén, valamint Csíkszentléleken, Fitódban, illetve Csicsóban jelentős európai uniós támogatással új szennyvízhálózatok, illetve bővítések. A rendszer működik, de egyelőre igen kevesen használják.

A regionális víz- és csatornaszolgáltató Harvíz Rt.-től kapott adatok alapján Csíkszereda zsögödi városrészében a 406 vízfogyasztóból 29-en, Zsögödfürdőn 49-ből 5 személy kérte a szennyvízhálózatra való csatlakozást. Kissé jobb a helyzet Csíkszentléleken, ahol a 166 fogyasztó 19 százaléka, 32 igényelte ugyanezt, Fitódban viszont 174-ből mindössze 5. A legkisebb az érdeklődés Csíkcsicsóban, ahol a 763 lehetséges ügyfél alig 1,7 százaléka, 13 személy jelentette be igényét a rendszer használatára.

Mint minden új rendszernek, ezeknek is voltak az elején – a kivitelezési munkálatok befejezése után – apróbb gondjaik, amelyeket az átvetéli jegyzőkönyv mellékleteként leltárba vettek, és az építők az erre szánt 3 hónap alatt megoldottak – tudtuk meg Bogáti Csabától. A Harvíz Rt. vezérigazgatója azt is közölte, a jótállási időszakban jelentkező meghibásodásokat az építő cégek kijavítottak, és folyamatosan javítják. „Jelen helyzetben a rendszereknek nincsenek aggodalomra okot adó kivitelezési gondjaik" – értékelt.

Az említett települések szennyvize a csíkszeredai szennyvízkezelő állomásra jut, ebből kifolyólag technikailag nincs egy optimális rácsatlakozási küszöbszám, a szennyvíz mennyisége az üzembiztonság szempontjából nem lényeges – részletezte az illetékes. Hozzátette, gazdasági megközelítésből egyértelműen a 90-100 százalékos rácsatlakozás lenne a legmegfelelőbb. Ugyanakkor a számítások szerint az üzemkepésség reális felmérése szempontjából a fogyasztók mintegy 50-60 százalékának kellene használnia a rendszert.

CsíkiHírlap: Kovács Attila, 2016 október 27

1. oldal / 23